صفر تا صد استنلس استیل ۲۰۱

استیل ضدزنگ 201

استیل ۲۰۱ یکی از گریدهای شناخته شده استنلس استیل است که برای موارد استفاده مورد نظر، تولید و روانه بازار می شود. این نوع استیل با توجه به برخورداری از ویژگی های خاص، کاربردهای فراوانی در زمینه های مختلف داشته و یکی از انواع پرفروش فولاد ضد زنگ به شمار می رود. درواقع ترکیبات شیمیایی به کاررفته در ساختار این محصول، منجر به دوام، استقامت و کارایی بالای آن شده است. البته درصد برخی عناصر مهم و حیاتی این نوع استیل مانند نیکل و کروم در مقایسه با استیل ۳۰۴ که یکی دیگر از نمونه های پرکاربرد و معروف این نوع آلیاژ محسوب می شود، کمتر بوده و همین مسئله بر مقاومت و قابلیت کارپذیری آن تاثیرگذاشته است. اما در مقابل، عناصر منگنز و نیتروژن آن نسبت به سایر آلیاژها بیشتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با استیل ۲۰۱ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

مطالعه بیشتر : استنلس استیل چیست؟

 

معرفی استیل ضد زنگ ۲۰۱

این نوع استیل سری ۲۰۰ را می توان از محصولات میان رده با کاربردهای عمومی دانست که بیشتر برای مصارف داخلی و محیط هایی که کمتر تحت تاثیر عوامل محیطی هستند، مناسب می باشد. همانطور که اشاره شد، این نوع آلیاژ آستنیتی، دارای مقادیر کمتری نیکل بوده و به همین دلیل درجه استقامت آن در برابر خوردگی و محیط هایی با تحریک شیمیایی بالا، کمتر است. البته این محصول با توجه به داشتن نیتروژن بیشتر، دارای قابلیت استحکام تسلیم بیشتری نسبت به همتای خود در سری ۳۰۰ به ویژه در دماهای پایین می باشد. زمینه های استفاده از این نوع آلیاژ نیز بسیار متنوع بوده اما یکی از موارد مهم کاربرد استیل ۲۰۱ برای اهداف دکوراتیو ساختمان مانند نرده راه پله و حفاظ می باشد. البته حساسیت این محصول نسبت به تغییرات محیطی موجب گردیده که کاربرد آن برای بیرون ساختمان چندان مناسب نباشد.

 

معرفی استیل 201

اطلاعات بیشتر : راه تشخیص استیل اصل

 

ویژگی ‌های استیل ضد زنگ ۲۰۱

مهم ترین خصوصیات فولاد ضد زنگ ۲۰۱ شامل برخورداری از ظاهر مناسب، استحکام، انعطاف مطلوب و همچنین استقامت در برابر اکسیداسیون می باشد. پیش تر نیز صحبت شد که در نوع ۲۰۱ استیل ضد زنگ، درصد کمتری نیکل به کار رفته و می توان گفت که این نوع استیل با هدف حفظ نیکل تولید می شود. اگرچه این محصول نسبت به نوع ۳۰۱ دارای مقاومت شیمایی کمتری بوده و خوردگی آن امکانپذیر می باشد، اما یک جایگزین مناسب برای استیل ۳۰۱ نیز به حساب می آید. از طرفی، مقاومت دمایی استیل نوع ۲۰۱ به ویژه در دماهای پایین، نسبت به ۳۰۱ نیز بیشتر است که این خاصیت به واسطه نیتروژن بیشتر آن می باشد. علاوه بر موارد فوق، فرآیند پذیری این استیل مانند قابلیت جوشکاری، پردازش و فرم پذیری نیز از دیگر مشخصات مهم فولاد ضد زنگ ۲۰۱ به شمار می رود.

 

ویژگی های استیل 201

اطلاعات بیشتر درباره: لوله استیل ساموین

 

 

فرآیند تولید استیل ۲۰۱

فرآیند تولید و سخت شدن فولاد ضد زنگ ۲۰۱ با عملیات حرارتی، امکانپذیر نمی باشد و تنها از طریق خنک کنندگی انجام می گیرد. بازپخت این محصول نیز در حدفاصل دمای ۱۰۱۰ تا ۱۰۹۳ درجه سانتیگراد انجام پذیر می باشد. لذا برای حفظ کاربیدها در محلول و جلوگیری از حساسیت، ضروری است که فرآیند خنک کاری سریع در بازه دمایی ۸۱۵ و ۴۲۶ درجه سانتیگراد صورت بگیرد. به این ترتیب، علاوه بر فرم پذیری استیل و ایجاد سطحی صاف، از رسوب کاربید در فولاد نیز جلوگیری خواهد شد. البته با توجه به سرعت سخت شدن استیل در عملیات های شدید، امکان پازپخت میانی وجود دارد. لازم به ذکر است که استیل ۲۰۱ همانند استیل هایی با درصد بالای کروم و نیکل، قابل جوشکاری بوده و تنها در صورت وجود کربن بالاتر، احتمال تاثیر ناشی از خوردگی بر آن وجود دارد.

قیمت فولاد ضد زنگ ۲۰۱

وجود ترکیبات خاص در آلیاژ ۲۰۱ موجب اثرگذاری بر قیمت این محصول شده است. به بیان دیگر، نوسان قیمت نیکل، از عوامل مهم و موثر بر قیمت این استیل خواهد بود. البته این نکته را نباید نادیده گرفت که آلیاژ ۲۰۱، خود یک جایگزین مقرون به صرفه برای استیل هایی با محتوای نیکل بیشتر است و در مجموع می توان گفت که استیل ضد زنگ ۲۰۱ در مقایسه با سری ۳۰۰ این محصولات، علی الخصوص استیل ۳۰۴، ارزان قیمت تر بوده که به دلیل مقدار نیکل موجود در آن می باشد.
بدیهی است که با توجه به نقش نیکل در بهبود استقامت محصول در برابر زنگ زدگی، بایستی انتظار خود را از سطح کیفی و پایداری استیل ۲۰۱ در حد معقول و منطقی قرار داد. زیرا فقدان این عنصر، اگرچه موجب به صرفه تر شدن نرخ استیل می شود، اما تاثیر آن مستقیمأ، متوجه کیفیت محصول خواهد شد.

مشاهده نسخه pdf مقاله : صفر تا صد استنلس استیل ۲۰۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *